Силовики виявили терористів, що торгували зброєю в Києві

Читать на русском
Служба безпеки України викрила в Києві канал збуту зброї та боєприпасів, організований терористами Ісламської держави.

Працівники Служби безпеки України блокували в Києві канал збуту зброї та боєприпасів, організований терористами «Ісламської держави».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр СБУ.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що найближчим часом до армії поставлять вогнемет РПВ-16Сказано 23 липня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

За його даними, мешканці Центральної Азії за підробленими документами нелегально прибули в Україну після депортації з рідної країни за зв’язки з ІДІЛ.

Одного з них затримали. Встановлено, що чоловік перебуває в розшуку на батьківщині за участь у збройних конфліктах на території інших держав та фінансування тероризму. Спецслужба зафіксувала, що в Україні злочинці продали 2 пістолети та боєприпаси до них, а під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці вилучили чотири гранати Ф-1 та РГД-5, підроблені документи, символіку міжнародної терористичної організації та гроші від продажу зброї та боєприпасів.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Операція проводилася спільно з поліцією Києва під керівництвом столичної прокуратури.

Раніше на Луганщині в чоловіка вилучили арсенал зброї.

Також Клімкін розповів про нові переговори зі США щодо поставки зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: