Суд дозволив Януковичу виступити з останнім словом із лікарняного ліжка

Читать на русском
Підозрюваний в державній зраді екс-президент Віктор Янукович, який отримав напередодні травму, не може вставати з ліжка й пересуватися.

Підозрюваний у державній зраді екс-президент Віктор Янукович, який отримав напередодні травму, не може вставати з ліжка й пересуватися.

Як пише «Слово і Діло», про це в Оболонському суді Києва заявив його адвокат Олександр Горошинський.

Справа про держзраду Януковича. Чи буде вирок і коли?Янукович згоден виступити з останнім словом в Оболонському райсуді Києва в межах процедури міжнародної правової допомоги.

«Минулої п'ятниці я прибув до РФ із тим, щоб зустрітися з клієнтом і підготуватися до сьогоднішнього судового засідання з тим, щоб вийти на зв'язок і брати участь у судовому засіданні й виконати вимоги статті 365 КПК. Від самого початку я не мав можливості вийти на зв'язок. Наступного дня мені стало відомо, це була субота, в мене відбулася коротка зустріч з Януковичем у лікарні, де, власне кажучи, мною було з'ясовано, що Віктора Януковича ушпиталили в зв'язку з важкою травмою. На сьогодні він перебуває на лікуванні й фактично не має можливості самостійно пересуватися, не має можливості самостійно взагалі підвестися з ліжка», – повідомив Горошинський.

За словами адвоката, в нього є довідка Януковича з попереднім діагнозом. Остаточний буде встановлений сьогодні-завтра. Приблизний термін лікування складе 2-3 тижні.

Нагадаємо, Януковича ушпиталили в Москві до клініки імені Скліфосовського в п'ятницю, 16 листопада. Як повідомляють російські ЗМІ, обвинувачений у державній зраді колишній президент України Віктор Янукович поступив до клініки в нерухомому стані з підозрою на серйозну травму хребта, а також травму коліна. Того ж дня Януковича виписали з НДІ імені Скліфосовського й перевезли до приватної клініки. Адвокати раніше вже попередили, що Янукович через шпиталізацію не зможе виступити в суді з останнім словом 19 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: