Російські ЗМІ повідомили про ушпиталення Януковича

Читать на русском
У лікарню Москви госпіталізували президента-утікача Віктора Януковича, заявила низка російських ЗМІ з посиланням на власні джерела серед медиків та екстрених служб.

У лікарню Москви госпіталізували президента-утікача Віктора Януковича, заявила низка російських ЗМІ з посиланням на власні джерела серед медиків та екстрених служб.

Як пише «Слово і Діло», за інформацією російського інформагентства «РИА Новости», до лікарні Янукович потрапив ще 16 листопада, проте відомо стало лише у неділю, 18 числа.

Справа про держзраду Януковича. Чи буде вирок і коли?Янукович згоден виступити з останнім словом в Оболонському райсуді Києва в межах процедури міжнародної правової допомоги.

«Він був, але вже не лежить у нас. Надійшов сюди у п’ятницю, йому надали допомогу, відпустили в той же день», — повідомили «РИА Новости» у довідковій клініки.

Видання «Комсомольськая правда» з посиланням на джерело серед чергових лікарів клініки Скліфосовського повідомило, що Януковича госпіталізували в нерухомому стані з підозрою на серйозну травму хребта та коліна.

Також видання повідомило, що Янукович дістав травму під час гри у теніс на підмосковному корті — звідти екс-президента вивезли на кареті швидкої. Крім того, джерело «КП» додало, що Януковича супроводжували кілька людей, і на деякий час у блоці лікарні обмежили доступ відвідувачам.

Прес-секретар Януковича коментувати цю інформацію виданню відмовився.

Зі свого боку ресурс «360» також підтвердив інформацію про госпіталізацію «людини, зовнішньо схожої на Януковича». Ресурс посилається на інформацію від екстрених служб. Там повідомили, що в пацієнта з Януковичем збігаються усі дані, включно з іменем та датою народження.

«360» також повідомило, що Янукович пробув у лікарні близько години, після чого поїхав. Інформації про нібито «нерухомий стан» екс-президента в екстрених службах не надали.

Наголосимо, що Янукович дістав травму за кілька днів до того, як він має виступати у суді у справі про державну зраду. Суд призначив для цього день 19 листопада (понеділок). Поважними причинами неявки екс-президента можуть бути: утримання під вартою, відрядження, смерть родичів або тяжка хвороба.

Раніше на судових дебатах адвокати намагалися переконати суд у тому, що Янукович утік внаслідок «державного перевороту».

Президент-утікач звинувачується в державній зраді, пособництві представникам влади Росії, умисних діях, учинених з метою зміни державного кордону України, встановленого Конституцією та веденні агресивної війни.

За цими статтями Януковичу загрожує до 15 років ув’язнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: