На Донбасі планують запровадити «новорічне» перемир'я

Читать на русском
ТКГ розглядає можливі заходи для забезпечення режиму припинення вогню й планує ввести перемир’я під час зимових свят.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську Мартін Сайдік після засідання заявив, що ТКГ розглядає можливі заходи для забезпечення режиму припинення вогню й планує запровадити перемир’я під час зимових свят.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Белта.

Україна запропонувала провести позачергове засідання ТКГУкраїна запропонувала провести позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через проведення виборів у ОРДЛО.

Сайдік розповів, що у робочій групі з питань безпеки учасники продовжили розгляд додаткових заходів для забезпечення режиму припинення вогню та підготовку до перемир’я в зв’язку з новорічними та різдвяними святами.

«Дуже сподіваюся, що у нас буде дійсно серйозне перемир'я у зв'язку з новорічними та різдвяними святами», - заявив Сайдік.

Також він розповів, що в засіданнях ТКГ буде перерва на 4 тижні з 19 грудня до середини січня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гризлов залишив засідання ТКГ під час оголошення Україною заяви щодо ситуації на Азові.

Також перший віце-спікер парламенту та учасник переговорів Ірина Геращенко повідомила, що російські ЗМІ поширили неправдиві заяви представників ОРДЛО про звільнення заручників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: