ГПУ підготувала нові підозри військовим Росії

Читать на русском
Найближчим часом Україна планує повідомити про підозру більш ніж десяти російським військовослужбовцям.

Українська сторона має намір повідомити про підозру в причетності до агресії щодо ВМС Збройних сил України ще більш ніж десяти російським військовослужбовцям.

Як передає «Слово і Діло», про це у вівторок, 4 грудня, заявила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook.

Порошенко анонсував пакет «азовських санкцій» проти РосіїУкраїна обговорює пакет азовських санкцій проти Росії через агресію в Керченській протоці.

«Найближчим часом планується повідомити про підозру більш ніж десяти військовослужбовцям Чорноморського флоту Російської Федерації, прикордонної служби ФСБ РФ і Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони ЗС РФ від молодшого офіцерського складу до генералів», – написала Сарган у соцмережі.

За її словами, за результатами проведених слідчих дій восьми російським військовослужбовцям вже повідомили про підозру. 28 листопада вони мали бути оголошені в розшук, а зараз уже отримане рішення суду про їх затримання з метою приводу для розгляду клопотань про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Речниця генпрокурора повідомила, що за сім днів досудового розслідування було зібрано 17 томів доказів «здійснення Росією агресії» відносно Військово-морських сил ЗСУ.

«Орган досудового розслідування – слідчий відділ СБУ в Одеській області. Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Військова прокуратура Південного регіону України», – доповіла Сарган.

Раніше стало відомо, що в захопленні українських військових кораблів і взятті в полон екіпажів брали участь два колишніх працівники Служби безпеки України.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли й захопили три судна ВМС ЗСУ у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдового буксира «Яни Капу», які здійснювали плановий перехід із порту Одеси в Чорному морі до порту Маріуполя в Азовському морі.

Затримані українські кораблі були доставлені до анексованої Керчі. Загалом, команди затриманих українських кораблів налічують 23 моряки, серед яких шість осіб отримали поранення.

У зв'язку з цим у десяти областях України запровадили воєнний стан.

Своєю чергою президент Росії Володимир Путін назвав конфлікт із захопленням українських кораблів і моряків у Керченській протоці провокацією, організованою напередодні президентських виборів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: