Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у листопаді

Читать на русском

Після літніх канікул законотворча діяльність народних депутатів досягла піку у вересні й уже другий місяць іде на спад. У листопаді у Верховній Раді було зареєстровано 83 ініціативи, 3 з них вніс президент України Петро Порошенко, ще 8 – авторства Кабінету міністрів.

Серед ініціатив глави держави – законопроект про затвердження указу «Про запровадження воєнного стану», який уже ухвалили. Крім того, ще два законопроекти розглядають у профільних комітетах – «Про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)» та «Про приєднання України до розширеної часткової угоди про спорт (EPAS)».

Чотири роки роботи ВР: які обіцянки партій залишаються невиконанимиПолітичні сили, які виконали максимальну кількість партійних зобов’язань, найбільше просіли в рейтингах.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» вчергове стала лідером за кількістю поданих законопроектів, на її рахунку 36 документів. Найактивнішим, як і в жовтні, був Андрій Вадатурський, який працював над 7 законопроектами (найкращий показник місяця в парламенті).

«Народний фронт» розробив 28 законодавчих ініціатив. Андрій Река та Микола Федорук доклали руку до шести законопроектів, активно також працювали Михайло Гаврилюк, Павло Дзюблик, Анатолій Дирів, Олег Медуниця та Ігор Лапін (по 4).

Радикальна партія подала 12 законопроектів минулого місяця, «Батьківщина» – 10 (у цьому напрямку краще за всіх працював Руслан Богдан), «Опозиційний блок» – 9, «Воля народу» та «Відродження» – по 6, «Самопоміч» – 5.

Із позафракційних народних депутатів над п'ятьма законопроектами працював Тарас Батенко, Юрій Бублик та Олександр Дубінін – над чотирма. Відзначилися також Валентин Дідич, Віктор Шевченко, Ірина Констанкевич, Ганна Гопко та Олександр Шевченко.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, які фракції найактивніше виконували обіцянки за чотири роки роботи Верховної Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: