Чотири роки роботи ВР: як фракції виконують обіцянки

Читать на русском

Чотири роки тому після позачергових виборів розпочала роботу Верховна Рада VIII скликання. За цей час нардепи встигли виконати лише кожне четверте передвиборче запевнення. При цьому до наступних виборів залишився рік і парламентарям доведеться сильно напружитися, щоб виконати всі зобв'язання перед виборцями. «Слово і Діло» пропонує подивитись, які фракції найактивніше виконували обіцянки, а які – в аутсайдерах.

Відзначимо, що жодна з фракцій Верховної Ради не змогла виконати й половини обіцянок. Загалом, за чотири роки народні обранці дали 11 тисяч 412 обіцянок, з яких їм потрібно виконати ще 4 тисячі 638.

Лідерами за кількістю виконаних обіцянок на 20 серпня 2018 року стали депутати «Народного фронту» (48% обіцянок). При цьому вони провалили 17% запевнень, а ще 35% – мали б виконати або остаточно провалити до кінця каденції.

Лише на 2% відстає від «Народного фронту» фракція «Самопомочі», нардепи якої впоралися з 46% обіцянок, 18% – провалили, а ще 36% – мають встигнути здійснити.

На третьому місці розташувалася найчисленніша фракція Ради – «Блок Петра Порошенка», що виконала 40% зобов'язань перед виборцями. У списку провалених запевнень фракції вже 21% обіцянок, а ще 36% намірів поки в процесі виконання.

Схожа ситуація в позафракційних депутатів, які виконали 36% обіцянок, 23% – провалили, а 41% – мають виконати.

На п'ятому місці за кількістю виконаних обіцянок розташувалася фракція «Батьківщини», яка виконала 32% обіцянок. Слідом іде Радикальна партія Олега Ляшка, що подужала 29% намірів.

Найменше обіцянок виконали нардепи з «Волі народу» (27%), «Відродження» (23%) та «Опозиційного блоку» (15%).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, що нардепи виконали лише кожну четверту обіцянку.

Також ми повідомляли, як голосували фракції за запровадження в Україні воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: