Правоохоронці провели обшуки в УПЦ (МП) на Житомирщині

Читать на русском
До Московського патріархату знову прийшли з обшуками. У поліції Житомирської області підтвердили факт проведення обшуків у низці об'єктів.

У поліції Житомирської області підтвердили факт проведення обшуків у низці об'єктів Української православної церкви Московського патріархату.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує «Інтерфакс-Україна».

Значення слова «томос» невідоме більшості українців – опитуванняБільшість громадян України, які брали участь в опитуванні, або не знають, що таке томос, або вагаються з відповіддю.

«Проводяться вісім обшуків у межах розслідування кримінального провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України», – сказали в прес-службі ГУ Нацполіції України в Житомирській області.

Водночас у прес-службі ГУ Нацполіції уточнили, що обшуки провели працівники Слідчого управління ГУНП і працівники Управління СБУ в області. В інформації зазначається, що «провели вісім санкціонованих обшуків у будинках і приміщеннях кількох єпархій регіону».

«Обшуки проводяться в межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за статтею 161 (порушення рівноправності громадян залежно від расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України в Житомирі, Коростені, Овручі та столиці», – йдеться в повідомленні поліції.

Раніше джерело розповіло агентству «Інтерфакс-Україна», що у священнослужителів УПЦ (МП) у Житомирській області відбуваються обшуки в межах того самого кримінального провадження, за яким проводилися слідчі дії в митрополита Павла.

За інформацією джерела, обшуки тривають не лише в Житомирській області.

Як повідомлялося, 30 листопада 2018 року працівники Служби безпеки України провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла в межах справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі (ст. 161 КК України).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: