В УПЦ МП розповіли про наслідки участі в Об'єднавчому соборі

Читать на русском
Духовенство УПЦ МП, яке візьме участь в Об'єднавчому соборі, буде покаране. Суть покарання визначатиме священний синод відповідно до церковних канонічних правил.

Духовенство УПЦ МП, яке візьме участь в Об'єднавчому соборі, буде покаране.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, повідомляє в понеділок, 19 листопада, Центр інформації УПЦ в Facebook.

УПЦ МП вважає неможливою свою участь в об'єднавчому соборіУкраїнська православна церква Московського патріархату вважає неможливою свою участь в об’єднавчому соборі.

«Нашою церквою ухвалене соборне рішення, яке є обов'язковим для виконання всіма вірянами Української православної церкви (МП). Це стосується і єпископату, і духовенства, і мирян. У цьому рішенні сказано конкретно, що брати участь у так званому Об'єднавчому соборі ніхто з нас не може», – сказав він.

Митрополит Антоній заявив, що якщо це рішення порушать деякі єпископи, то це оцінять як «канонічне порушення».

«Все, що йде врозріз із канонічними правилами і тими рішеннями, які ухвалені Українською православною церквою, буде оцінене як канонічне порушення, за яким послідує відповідне дисциплінарне стягнення», – сказав Антоній.

На запитання про те, в чому полягатиме дисциплінарне стягнення та чи може воно бути у вигляді заборони на служіння, митрополит УПЦ МП сказав: «Рішення ухвалить священний синод відповідно до церковних канонічних правил».

Нагадаємо, за підсумками архієрейського Собору в УПЦ МП заявили, що не братимуть участі в створенні єдиної церкви й вирішили розірвати євхаристійне спілкування з Константинополем.

А сьогодні були названі терміни Об'єднавчого собору в Україні. Також Вселенський патріархат підтвердив свій намір надати томос про автокефалію Українській православній церкві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: