В УПЦ МП заявили, що продовжать користуватися спорудами Почаївської Лаври

Читать на русском
В УПЦ Московського патріархату заявляють, що рішення Мін'юсту про скасування державної реєстрації про право користування на спорудження Свято-Успенської Почаївської лаври не позбавляє чоловічий монастир УПЦ МП права ними користуватися.

В УПЦ Московського патріархату заявляють, що рішення Мін'юсту про скасування державної реєстрації про право користування на будівлі Свято-Успенської Почаївської лаври не позбавляє чоловічий монастир УПЦ МП права ними користуватися.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook голова Юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, передає «Слово і Діло».

Він стверджує, що на сьогодні договір від 2003 року про користування спорудами (храми, дзвіниця, келії та ін.) Свято-Успенської Почаївської лаври за чоловічим монастирем УПЦ, є чинним і не скасованим.

«Звертаю увагу: рішення Мін'юсту про скасування державної реєстрації (вилучення з реєстру запису) про право користування на спорудження Свято-Успенської Почаївської лаври не скасовує договір про користування з 2003 року. У той же час право користування, придбане до 2013 року, не підлягає обов'язковій державній реєстрації», - написав Бахов.

При цьому він зазначив, що згадане рішення Мін'юсту може бути скасоване в судовому порядку.

«Прохання до всіх зацікавлених осіб, не розпалювати релігійної ворожнечі, і утриматися від протиправних дій щодо віруючих та братії монастиря», - додав представник УПЦ МП.

Раніше в РПЦ відреагували на рішення Мін'юсту по Почаївській лаврі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: