План роботи Ради на тиждень: штрафи для ЗМІ та оборонні законопроекти

Читать на русском
Верховна Рада має намір розглянути законопроект про штрафи для ЗМІ за виправдання анексії українських територій, а також блок оборонних законопроектів.

Верховна Рада має намір розглянути законопроект про штрафи для ЗМІ за виправдання анексії українських територій, а також блок оборонних законопроектів.

Про це свідчить порядок денний парламенту на 4-7 грудня, опубліковаий на на сайті ВРУ, пише «Слово і Діло».

Санкції проти NewsOne і «112 Україна» набули чинності. Що загрожує телеканалам?Санкції щодо телеканалів NewsOne і 112 Україна набули чинності. Заходи передбачають позбавлення ліцензій та закриття.

Депутати почнуть роботу в пленарний вівторок, 4 грудня, з чотирьох законопроектів про захист людей з інвалідністю. Далі в плані - питання аграрної політики, в тому числі проект закону про вимоги до матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, і щодо реєстрації тварин. Також заплановані блоки для включення до порядку денного сесії, зокрема, про зміни до бюджету на поточний рік і проект № 9068, яким пропонується заборонити виправдовувати окупацію Донбасу і Криму в ефірах телеканалів.

Крім того, депутати планують змінити назви населених пунктів в Івано-Франківській, Київській, Харківській, Черкаській, Волинській, Сумській та Полтавській областях.

На розгляді народних депутатів ряд законопроектів в першому читанні, зокрема про заборону викладати пачки з цигарками в супермаркетах. Повторно з пропозиціями президента мають намір розглянути законопроект про приватну детективну діяльність. Якщо вистачить часу, Рада прийме рішення про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької і Луганської областей та встановлення меж кількох населених пунктів.

У середу, 5 грудня, депутати вирішать, чи оголошувати території Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення, а потім перейдуть до ратифікації.

Так, парламент має намір ратифікувати зміни до Конвенції з Великобританією і Північною Ірландією щодо усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на дохід і на приросту вартості майна. У плані роботи - ратифікація змін в аналогічну угоду з Туреччиною. На розгляді також ратифікація угоди з Австрією про взаємний доступ на ринки праці членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ.

У другому читанні планують розглянути законопроект про харчові продукти. У другій половині дня депутати працюватимуть в комітетах, фракціях і групах.

На четвер, 6 грудня, заплановано розгляд питань нацбезпеки і оборони, зокрема в першому читанні - про посилення соцзахисту учасників боротьби за незалежність України в XX столітті, а в другому - про протимінну діяльность в Україні.

На цей же день винесли кілька ратифікацій, зокрема з Нідерландами про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії угоди про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи МН-17, а також ратифікації змін до угоди з Литвою і Польщею про створення спільної військової частини. У другому читанні народні обранці мають намір розглянути законопроекти про посилення відповідальності за ігнорування ременів безпеки, про охорону прав на компонування напівпровідникових виробів, а також про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень.

Планується прийняти рішення щодо законопроекту про протидію буллінгу. Кілька проектів з плану роботи стосується використання ядерної енергії та поводження з радіоактивними відходами.

Уже вкотре в порядку на тиждень ратифікація угоди зі Сполученими Штатами для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA), а також зміни до законодавства у зв'язку з цим.

У другому читанні Рада має намір розглянути президентський, позначений як невідкладний законопроект про ліквідацію Нацкомфінпослуг, а також проекти про захист прав споживачів фінпослуг і про посередництво при працевлаштуванні за кордоном.

У п'ятницю, 7 грудня, традиційно відбудеться Година запитань до уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: