У мережі обговорюють напад на Гриценка в Одесі

Читать на русском

На Анатолія Гриценка та його соратників в Одесі напали невідомі, є постраждалі. Що про це думають у соцмережах – у добірці Слова і Діла.
Слово і Діло

В Одесі 28 листопада невідомі закидали яйцями та напали на можливого кандидата в президенти Анатолія Гриценка. Після цього між нападниками та прихильниками політика почалася бійка, сам Гриценко не постраждав.

Однак, за його словами, постраждали три члена партії «Громадянська позиція». Поліція порушила кримінальне провадження за статтею 296 (хуліганство). «Слово і Діло» розбиралося, що про напад на Гриценка думають у соціальних мережах.

«Завдяки нападу на Анатолія Степановича Гриценка, ми дізналися, що Анатолій Степанович Гриценко з кимось зустрічається й веде активне політичне життя. Від таких бездарних акцій відповідальність лягає на бік нападників. Ми могли б забути про кандидата Анатолія Степановича, а тепер не забули. Кожен кандидат має мріяти, щоб хоч раз на тиждень до виборів на нього не боляче напали й це показали канали», – написав Олександр Сочка.

«Упевнений, напад тітушок на команду Гриценка в Одесі – не самопіар, а метод фізичної боротьби з політичним конкурентом. По-перше, відеозапис показує, що тітушки били сильно й непідробно. По-друге, спробуйте найняти когось в Одесі для такої провокації без дозволу місцевих авторитетів, які спокійно стояли б і чекали приїзду політика. По-третє, в цьому немає підсилює піар-ефекту для Гриценка, тому що в медіа буде хвиля про те, що «побили полковника». Мовляв, як же він збирається гарантувати безпеку держави, якщо не може гарантувати власну безпеку?», – написав Олексій Мінаков.

«Порохоботи стверджують, що Гриценко в Одесі сам і винен. Типу провокація, «так кому він потрібен» і так далі. І знаєте що? Це один в один пояснення путінців щодо атаки проти наших кораблів під Керченською протокою. Порівняйте їхні аргументи. Ви побачите, що в їх основі один і той самий маніпулятивний прийом», – написав Дмитро Литвин.

«Можна по-різному ставитися до Гриценка. Але не може бути іншого ставлення до його побиття в Одесі, як вироку органам безпеки та правопорядку. До речі, це в місті, де запровадили воєнний стан. Той самий випадок, коли прифронтовій Маріуполь виглядає набагато безпечнішим, ніж кримінальна столиця півдня під керівництвом проросійського мера», – написав Петро Андрющенко.

«Все ж таки не можу не поставити одне чисто практичне питання: воєнний стан в Одесі точно діє? Це означає, що в умовах нашої версії воєнного стану організоване бандформування може спокійно, нічого не боячись, під камери відеоспостереження нападати на громадянина України, який до того ж висуне себе кандидатом у президенти? Це воєнний стан?», – написав Віталій Теплов.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко покладає відповідальність за напад на нього із соратниками в Одесі на Петра Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: