Ціна на нафту Brent рекордно впала за десять років

Читать на русском
Без зниження видобутку на ринок чорного золота чекає новий надлишок пропозиції, який уже призвів до обвалу цін у 2014 році.

Нафтовий ринок посилив падіння під час торгів на сумнівах у тому, що ОПЕК+ вдасться до заходів для скорочення пропозиції на ринку.

Про це повідомляє Інтерфакс у п'ятницю, 30 листопада, пише «Слово і Діло».

Вартість січневих ф'ючерсів на Brent на Лондонській біржі ICE Futures на 19:00 (за київським часом) зменшилася на $0,93 (1,56%) - до $58,58 за барель. Торги цим контрактом завершуються 30 листопада. Більш активний лютневий ф'ючерс подешевшав на 1,8%, до $58,84 за барель.

Вартість ф'ючерса на WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $0,95 (1,85%), до $50,50 за барель.

З початку тижня вартість північноморської нафти знизилася на 22 центи, американської - зросла на 8 центів. Тим часом з початку листопада Brent упала в ціні на 22%, WTI - майже на 23%. Це найбільш стрімке місячне падіння котирувань за 10 років.

Представники Росії, включаючи президента Володимира Путіна і міністра енергетики Олександра Новака, останнім часом робили заяви про те, що переважно їх влаштовують поточні ціни на нафту. Учасники ринку негативно сприйняли такі коментарі, побоюючись, що Росія виступить проти скорочення нафтовидобутку країнами ОПЕК+ у 2019 році.

Тим часом є побоювання, що без зниження видобутку на ринок чекає новий надлишок пропозиції, який уже призвів до обвалу цін у 2014 році.

На цьому тижні нафтові ф'ючерси подешевшали більш ніж на 1,5% - до мінімумів із жовтня 2017 року - після публікації даних про зростання комерційних запасів нафти в США на 3,6 млн барелів при прогнозному зростанні на 0,3 млн барелів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: