Ціни на нафту завершують тиждень зростанням

Читать на русском
Світові ціни на нафту еталонних марок помірно зростають після зниження до піврічних мінімумів на цьому тижні.

Світові ціни на нафту еталонних марок помірно зростають після зниження до піврічних мінімумів на цьому тижні.

Про це свідчать дані торгів уранці в п'ятницю, 16 листопада, пише «Слово і Діло».

Трамп закликав Саудівську Аравію та країни ОПЕК не скорочувати видобуток нафтиПрезидент США Дональд Трамп висловив надію на те, що Саудівська Аравія й інші члени Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) не скорочуватимуть видобуток нафти.

Так, ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 8:50 за Києвом зросла на $ 0,76 (1,14%) – до $ 67,38 за барель.

Своєю чергою вартість нафти WTI з поставкою в грудні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $ 0,54 (0,96%) – до $ 57 за барель.

Напередодні міністерство енергетики США повідомило про зростання запасів нафти в країні за підсумками восьмого тижня поспіль – на 10,27 млн ​​барелів. Це максимальні темпи з лютого 2017 року.

Видобуток нафти в США зріс на 100 тисяч барелів на добу (б/д) – до 11,7 млн ​​б/д, що є черговим рекордом.

Раніше цього тижня котирування на Brent і WTI за одну добу впали на 7,1% і 6,6% відповідно. Були досягнуті мінімальні показники з березня. Brent коштувала $ 65,19 за барель, а WTI – $ 55,34. Причому темпи процентного падіння WTI за один день стали найшвидшими за три роки – з вересня 2015 року.

Це сталося через доповідь ОПЕК, у якій був знижений прогноз зростання глобального попиту на нафту. Організація також повідомила, що країни, які входять до неї, з лишком компенсували зниження видобутку у Венесуелі та Ірані.

Також на котируваннях нафти позначилася й заява президента США Дональда Трампа, який раніше закликав країни ОПЕК не знижувати рівень видобутку, а також назвав поточні ціни на нафту завищеними.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: