Ціна на нафту знову пішла вниз

Читать на русском
Нафта марки Brent в Лондоні подешевшала на 0,7 долара, а ціна на сорт WTI в Нью-Йорку впала на 0,77 долара.

Світові ціни на нафту еталонних марок повільно знижуються після зростання напередодні.

Про це свідчать дані торгів вранці у вівторок, 13 листопада, пише «Слово і Діло».

В ОПЕК назвали обсяги скорочення видобутку нафтиВ Організації країн-експортерів мають намір реагувати на падіння світових цін на чорне золото.

Так, ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 9:15 за Києвом знизилася на $0,70 (1,00%) – до $69,42 за барель.

Своєю чергою вартість нафти WTI з поставкою в грудні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) впала на $0,77 (1,28%) – до $59,16 за барель.

Напередодні нафта Brent подорожчала на $1,60 і наближалася до $72 за барель. Ціна на сорт WTI піднялася на $1,04 й перевищувала $61.

Також стало відомо, що Саудівська Аравія має намір із грудня знизити видобуток нафти. За словами міністра енергетики країни Халеда бен Абдель Азіз аль-Фалеха, «технічний аналіз» вказав на необхідне зниження в обсязі півмільйона барелів на день, щоб «стабілізувати ринок».

Президент США Дональд Трамп висловив надію, що Саудівська Аравія й інші члени ОПЕК не будуть скорочувати видобуток нафти. На його думку, ціни на «чорне золото» мають бути набагато нижчими, ніж зараз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: