Ціна на нафту впала до мінімуму з березня

Читать на русском
Причини падіння цін на чорне золото – погіршення прогнозу ОПЕК про зростання попиту й заяву Трампа.

За минулу добу котирування нафти марок Brent і WTI впали на 7,1% та 6,6% відповідно.

Про це свідчать дані торгів, пише «Слово і Діло».

В ОПЕК назвали обсяги скорочення видобутку нафтиВ Організації країн-експортерів мають намір реагувати на падіння світових цін на чорне золото.

Так, північноморська Brent до закриття біржі торгувалася на рівні $65,47 долара за барель – найнижчий показник із березня. Вранці в середу, 14 листопада, ця марка нафти просіла ще на $0,28 – до $65,19 за барель.

Своєю чергою темпи процентного падіння WTI за один день стали найшвидшими за три роки – з вересня 2015 року. Вчора ввечері барель нафти цієї марки досяг мінімуму з листопада 2017 року й оцінюється в 55,69 долара за барель. До ранку ціна знизилася ще на $0,35 – до $55,34 за барель.

Напередодні ОПЕК опублікувала доповідь, в якій знизила прогноз зростання глобального попиту на нафту. Організація також повідомила, що країни, які входять до неї, з лишком компенсували зниження видобутку у Венесуелі та Ірані.

Також на котируваннях нафти позначилася й заява президента США Дональда Трампа, який раніше закликав країни ОПЕК не знижувати рівень видобутку, а також назвав поточні ціни на нафту завищеними, зазначає агентство Reuters.

Своєю чергою Саудівська Аравія має намір із грудня знизити видобуток нафти. За словами міністра енергетики країни Халед бен Абдель Азіз аль-Фалеха, «технічний аналіз» вказав на необхідне зниження в обсязі півмільйона барелів на день, щоб «стабілізувати ринок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: