Ціни на нафту обвалилися ще більше

Читать на русском
З минулої п'ятниці котирування на Brent впали на 7 відсотків, на WTI – на 6,5 відсотків. Тижневе зниження ціни стало вже сьомим поспіль.

Світові ціни на нафту еталонних марок продовжують зниження в останній робочий день тижня.

Про це свідчать дані торгів вранці в п'ятницю, 23 листопада, пише «Слово і Діло».

Трамп закликав Саудівську Аравію та країни ОПЕК не скорочувати видобуток нафтиПрезидент США Дональд Трамп висловив надію на те, що Саудівська Аравія й інші члени Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) не скорочуватимуть видобуток нафти.

Так, ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 9:10 за Києвом знизилася на $0,83 (1,33%) – до $61,77 за барель.

Своєю чергою вартість нафти WTI з поставкою в січні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшала на $1,46 (2,67%) – до $53,17 за барель.

Аналітики Dow Jones зазначають, що ринок нафти «глибоко перепроданий». Інвестори побоюються надлишкової пропозиції нафти на світовому ринку за деякого ослаблення зростання попиту.

З минулої п'ятниці котирування на Brent впали на 7%, на WTI – на 6,5%. Тижневе зниження ціни стало вже сьомим поспіль.

Президент США Дональд Трамп назвав таке падіння цін на нафту «шикарним» і подякував за це Саудівській Аравії.

У Росії заявили, що ціни на нафту в довгостроковій перспективі серйозно знизяться – приблизно до $50 – і перебуватимуть приблизно на цьому рівні в реальному вираженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: