У мережі обговорюють висловлювання блогера Волоха про українську корупцію

Читать на русском

Блогер Карл Волох вважає, що українській владі доводиться красти, щоб на ці гроші протистояти інформаційній війні.
Слово і Діло

Користувачі соціальних мереж обговорюють висловлювання українського блогера Карла Волоха про причини виникнення корупції у вищих ешелонах влади. На думку Волоха, владі доводиться красти, щоб на ці гроші частково протистояти «об'єднаним путінсько-олігархічним інформаційним військам».

«Корупція, яка зберігається за нинішньої влади (набагато нижча, ніж до 2014 року), є, багато в чому, вимушеною – головним чином, тому, що владі доводиться красти, щоб на ці гроші хоч почасти інформаційно та організаційно протистояти атаці об'єднаних путінсько-олігархічних інформаційних військ. І це, мабуть, найскладніша українська проблема, бо підтримку головних ЗМІ в Україні (що означає, влада) можуть мати лише ті політики, які лояльні до Кремля та олігархів, тобто відверто антиукраїнські», – написав він.

«Слово і Діло» розбиралось, як у соцмережах відреагували на пост Волоха.

«Людина, яка 100% провладна, нарешті визнає розкрадання бюджету владою. Судячи з того, що він намагається це виправдати й обілити злочинців, він на 100% знає, що розкрадають ті, кого він підтримує, інакше розкрадання опонентами він не намагався б виправдати. Залишається сподіватися, що у ВР не лежить законопроект про легалізацію розкрадання бюджету та легалізації корупції», – написав Олександр Хаджинов.

«Складається враження, що ключові технологи в штабах Петра Олексійовича та Юлії Володимирівни зустрілися й влаштували змагання, хто видасть найбільшу дикість. Ну, як би результат передбачуваний, зарплату ніхто не забере, чому б і не позмагатися в генерації маячні? А в нас Приходько! А в нас Волох за корупцію! Хто ж крутіший? Хлопці, ми вас усіх любимо й цінуємо. Змагайтеся. Головне, в своїй боротьбі не забувайте, що найважливіше – Україна. А ваші кандидати на почесному другому місці», – написав Кирило Сазонов.

«Завдяки Карлу стало зрозуміло, що просвітна корупція – це ефективна форма правління в умовах інформаційної війни з дрімучою путінською Росією. Тепер очевидно, що є корупція на користь миру, а є корупція на користь війни. Активістам та іншій ліберальній сволоті ще доведеться вибачитися перед представниками влади, які крали не собі, а на створення медійного діджитал-щита Батьківщини», – написав Рауль Чілачава.

«На Банковій клопочуть, щоб одночасно з наданням томосу Україну оголосили територією, де восьма заповідь буде визнана недійсною й навіть блюзнірською», – написав Леонід Швець.

«Це нове слово в захисній тактиці війни – зупинити ворога крадіжкою й корупцією. Вже бачу очі західних донорів наших реформ, коли їм розкажуть про це українське ноу-хау», – написала Ганна Маляр.

Нагадаємо, з початку 2018 року органи прокуратури передали до суду 2,5 тисячі обвинувальних висновків у справах, пов'язаних із корупцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: