Нардепа Лозового затримали в Чехії з фальшивими євро: реакція соцмереж

Читать на русском

Нардепа-радикала Андрія Лозового затримали в Чехії за спробу розплатитися фальшивими євро.
Слово і Діло

Народного депутата України від Радикальної партії Андрія Лозового 5 листопада затримали в аеропорту Праги за спробу розплатитися фальшивими євро. Наразі чеська поліція вже відпустила парламентаря.

Як повідомив лідер фракції Олег Ляшко, «за словами самого Андрія, в аеропорту він купував подарунок мамі, але євро, якими він хотів розрахуватися, виявилися фальшивими. Їх помічнику Лозового «обміняли» в одному з київських обмінників». Пізніше Лозовий повідомив, що його відпустили, а його помічник у Києві написав заяву до поліції.

Як у соціальних мережах відреагували на інцидент із нардепом, розбиралося «Слово і Діло».

«Неймовірно, тобто друга особа досить великої вітчизняної партії міняє гроші в лівих обмінниках», – написав Валерій Агеєв.

«До уваги народних депутатів. Хабарі стали давати фальшивими євро й доларами. Справедливо. Кесарю кесареве, а фальшивим політикам фальшиві гроші. Але не турбуйтеся, вихід є! Беріть у національній валюті. Не будьте просто жадібними, зробіть так, щоб ваші доходи залишалися такими ж у гривнях, але зросли вдвічі в доларах або євро», – написав Володимир Полочанінов.

«Народний депутат вивіз до Чехії євро українського виробництва. А що для просування продукції вітчизняного виробника на світові ринки зробив ти?», – написав Денис Семенов.

«Звідки, в такому разі, фальшиві євро в помічника депутата? Як звати помічника й чому помічник дає їх депутату для особистої поїздки до мами? Гроші фальшиві ходять лише там, де операції проводяться без банків та обмінників, із рук у руки. А для Європейського Союзу це взагалі виглядає як повна дикість, адже там велика частина грошового обігу вже перейшла в безнал», – написав Юрій Бутусов.

«Нардеп стверджує, що це київський міняла підсунув йому фальшивки, а він просто жертва обставин. Так, він жертва, жертва власної жадібності. До мінял ідуть тому, що в них курси обміну валют набагато цікавіші, ніж у банках. До мінял не йдуть за купівлею 300 або 500 євро, до них ідуть за великою сумою. До мінял ідуть тому, що вони готові обміняти практично будь-яку суму в будь-якій валюті, не ставлячи при цьому жодного питання. У банку просто замахаєшся заповнювати купи анкет та опитувальників на тему: «Андрюхоа, звідки лаве?». Налом розраховуватися безпечніше, ніж картою, не залишаєш у системі жодних слідів про свої витрати», – написав Іван Ступак.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, скільки землі було в депутатів Радикальної партії в 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: