«Газова справа»: суд підтримав САП у спорі про договори дарування Постному

Читать на русском
Столичний апеляційний суд підтримав антикорупційних прокурорів у спорі за дарування співорганізатору газових схем двох будинків.
Київський апеляційний суд

Суд скасував судове рішення про визнання недійсними договору дарування обвинуваченому співорганізатору «газових схем» Валерію пісне двох приватних будинків його матір'ю.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, повідомляє «Слово і Діло».

«28 листопада Київським апеляційним судом задоволена апеляційна скарга заступника генерального прокурора-керівника САП на рішення Печерського районного суду Києва про недійсність договорів дарування двох об'єктів нерухомості на користь Валерія Постного, який є одним з обвинувачених у так званій «газовій справі Олександра Онищенка», – сказали в прокуратурі.

У САП пояснили, що рішенням Печерського суду Києва були створені умови для втрати Постним права власності на два будинки, що в майбутньому унеможливлювало б їх конфіскацію за обвинувальним вироком суду.

Таким чином, додають у прокуратурі, в разі визнання винним співорганізатора «газових схем» і призначення йому покарання у вигляді конфіскації майна такій конфіскації підлягають у тому числі й ці два приватних будинки.

Нагадаємо, прокурор САП заявляв, що організація народного депутата-втікача Олександра Онищенка відстежувала дії НАБУ. Раніше суд призначив до розгляду справу щодо спільників Онищенка. Також суд оголошував перерву до листопада щодо 8 обвинувачених у «газовій справі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: