Суд Києва призначив до розгляду справу щодо спільників Онищенка

Читать на русском
Розгляд призначено на 15 листопада. Водночас суддя сказав, що в цей день засідання, скоріш за все, не відбудеться, і тому назвав ще одну дату – 28 грудня.

Солом’янський суд Києва закінчив підготовче засідання і призначив до розгляду справу за обвинуваченням 8 осіб, яких антикорупційна прокуратура вважає учасниками злочинної організації нардепа Олександра Онищенка.

Про це стало відомо в засіданні 7 листопада, повідомляє «Судовий репортер».

Розгляд призначено на 15 листопада. Водночас суддя сказав, що в цей день засідання, скоріш за все, не відбудеться, і тому назвав ще одну дату – 28 грудня.

Суд також поклав обов’язки на чотирьох обвинувачених, котрі раніше внесли заставу від 3,2 до 10 млн грн, іншим чотирьом обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

Також до суду надійшли клопотання прокурора і адвоката, який представляє Геннадія Шиманського. Обидва клопотання стосувалися $600 тис., які були вилучені з банківської комірки Шиманського і визнані речовим доказом. Сам Шиманським не є обвинуваченим у цій справі, але гроші заарештовано. Прокурор повідомив, що до САП звернулося Нацагентство з управління активами (АРМА) щодо передачі цих коштів їм в управління. Водночас до суду надійшло клопотання адвоката про скасування арешту грошей. Ані Шиманський, ані його адвокат до суду не прийшли.

Суд вирішив, що не може розглядати ці клопотання за відсутності Шиманського. Останній відомий як колишній співвласник ТОВ «Карпатнадраінвест» разом з Постним і Онищенком. Зі слів прокурора, $600 тис. – це кошти учасників злочинної організації.

Раніше суд обрав запобіжний захід екстрадованій Фігурантці справи Онищенка.

Також нагадаємо, в Україну екстрадували фігурантку «справи Онищенка».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: