Суддя Апеляційного суду Львівської області виступав проти звільнення Постного

Читать на русском
Один із колегії суддів Апеляційного суду Львівської області, який розглядав скаргу адвоката Валерія Постного, не був проти його арешту.
Валерій Постний

Обрання запобіжного заходу в різних кримінальних провадженнях щодо однієї й тієї ж особи, а в цьому випадку ключового фігуранта «справи Онищенка» Валерія Постного, не забороняється Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Таку думку висловив голова Апеляційного суду Львівської області Петро Каблак, повідомляє «Слово і Діло».

«Аналіз зазначених норм у сукупності, на мою думку, свідчить про те, що запобіжні заходи обираються в конкретному кримінальному провадженні для досягнення мети, визначеної частиною 1 статті 131 КПК України, саме для цього провадження. При цьому, КПК України не містить норм, які б виключали можливість обрання запобіжних заходів у кожному кримінальному провадженні, якщо таких щодо особи є кілька й вони розслідуються чи розглядаються в суді окремо. Таким чином, процесуальний закон пов'язує запобіжні заходи в першу чергу з конкретним кримінальним провадженням, а не підозрюваною чи обвинуваченою особою», – вважає Каблак.

На його думку, така правова позиція висловлена ​​Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

«Отже, ВССУ не заперечує можливості обрання запобіжних заходів у різних кримінальних провадженнях щодо тієї ж особи. При цьому звертаю увагу на те, що обставини обрання й виконання запобіжного заходу в одному кримінальному провадженні мають враховуватися при визначенні ступеня суворості запобіжного заходу в іншому провадженні щодо підозрюваного чи обвинуваченого», – додав суддя.

Каблак уточнив, що обрання запобіжного заходу для Постного в одному провадженні не перешкоджає вирішенню цього питання в іншому.

Нагадаємо, Апеляційний суд Львівської області випустив на волю ключового фігуранта «газової справи».

Раніше Галицький районний суд міста Львова взяв під варту Постного, визначивши йому заставу в 50 мільйонів гривен.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: