Напередодні зникнення грошей Онищенка син Постного вимагав повернути вилучені НАБУ гроші

Читать на русском
Син ключового фігуранта так званої справи Онищенка через суд намагався повернути гроші, вилучені Антикорупційним бюро.
Валерій Постний

Напередодні зникнення грошей народного депутата Олександра Онищенка з рахунку в Ощадбанку, син ключового фігуранта «газових схем» Валерія Постного Антон подав касацію до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ на рішення про відмову йому в поверненні вилучених Національним антикорупційним бюро грошей.

Представники сина Постного в касації вказували, що вилучені гроші належать їхньому клієнту, який нібито отримав їх від продажу квартири загальною площею 248,2 кв. м, пише «Слово і Діло» цитуючи текст рішення Вищого спецсуду.

Йдеться про 250 тисяч доларів і 180 тисяч євро, що перебували в сейфах Банку інвестицій і заощаджень, якими користувався ключовий фігурант «справи Онищенка» Валерій Постний. Як відомо, під час обшуку детективами НАБУ були вилучені зазначені кошти, на них було накладено арешт і вони визнані речовим доказом у розслідуванні.

Вищий спецсуд вказав, що апеляційна інстанція при розгляді позову спростувала, що договір купівлі-продажу квартири є доказом того, що гроші в банківському сейфі були отримані від відчуження квартири. Колегія суддів зазначила, що квартира була реалізована в національній валюті, а докази їх конвертації в долари та євро не надані.

До того ж позивач не надав доказів того, що грошові кошти були зняті з рахунку, відкритого на виконання умов договору купівлі-продажу квартири. Колегія суддів Вищого спецсуду погодилася з рішенням нижчий інстанцій і відхилила касаційні скарги представників сина Постного. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, в Генеральній прокуратурі заперечували зникнення грошей з Ощадбанку в «справі Онищенка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: