Прем'єр Британії прокоментувала Керченську кризу

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що Росії слід звільнити українських моряків і судна ВМС України, які були захоплені ФСБ в Керченській протоці 25 листопада.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що Росії слід звільнити українських моряків і судна ВМС України, які були захоплені ФСБ у Керченській протоці 25 листопада.

Вона назвала позицію Москви щодо інциденту в Керченській протоці «типовою моделлю поведінки Росії» і закликала до деескалації, повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

НАТО закликали розмістити кораблі на Азові. На кого розраховувати Україні?Президент України закликав країни НАТО відправити військові кораблі до Азовського моря для безпеки регіону. Чи може Україна розраховувати на допомогу Альянсу, знають експерти.

Вона підкреслила, що Лондон «завжди знаходився в авангарді ЄС, закликаючи до санкцій щодо Росії у зв'язку з її поведінкою». За її словами, Великобританія продовжить домагатися відповідних санкцій щодо Москви.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ був пошкоджений буксир ВМС України.

Раніше Сенат США одноголосно засудив дії Росії в Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: