Порошенко обговорив ситуацію в Керченській протоці з Помпео

Читать на русском
Порошенко і Помпео по телефону скоординували кроки для протидії Росії в районі Керченської протоки.

Президент Петро Порошенко обговорив по телефону ситуацію в Азовському морі з державним секретарем США Майклом Помпео.

Про це увечері 26 листопада повідомляє прес-служба голови держави, пише «Слово і Діло».

Опублікували відео тарана українського судна в Азовському моріЗа даними голови МВС Арсена Авакова відео знято російськими військовими, на ньому можна почути команди і накази.

Відзначається, що «президент поінформував американську сторону про скоєний Росією акт збройної агресії проти України в акваторії Керченської протоки, а також відповідні кроки української сторони, зокрема введення режиму воєнного стану».

Порошенко зазначив, що «такі протиправні дії Росії є абсолютно неприйнятними і мають отримати жорстку реакцію міжнародної спільноти, зокрема посилення санкцій проти РФ».

«Співрозмовники скоординували кроки для подальшої протидії російській агресії проти України, зокрема в районі Керченської протоки», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. Було поранено шістьох українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходження в «закриту акваторію територіального моря РФ».

У зв'язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військовий кабінет, РНБО і направив до Верховної Ради пропозицію про введення воєнного стану на 60 днів. 26 листопада парламент ухвалив законопроект про запровадження воєнного стану в Україні на 30 днів.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручив ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: