В Україні поки що не створюватимуть військово-цивільні адміністрації

Читать на русском
В Україні після введення воєнного стану поки немає підстав для створення військово-цивільних адміністрацій в регіонах його дії.

В Україні після введення воєнного стану поки що немає підстав для створення військово-цивільних адміністрацій в регіонах його дії.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко, передає «Слово і Діло».

Україна запровадила воєнний стан. Чи потрібні такі заходи та чому зараз?Президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження в Україні воєнного стану на 30 днів. Про це рішення поговорили з експертами.

«Військова адміністрація може вводитися за поданням військового командування в умовах, коли той чи інший орган є недієздатним, або він саморозпустився, або не проводить сесії тощо. Там є ціла нормативна база. На сьогоднішній день підстав для того, щоб вводити військові адміністрації, немає. Але закон передбачає ряд моментів, які повинен відпрацьовувати Генштаб, подавати на затвердження президенту в разі їхнього створення. Тому практичної роботи поки не передбачається, але підготовчі заходи з питань підготовки документів та вивчення обстановки будуть проводитися й проводяться на даний момент», - сказав представник ГШ.

Також нагадаємо, що 28 листопада закон про воєнний стан опублікували в «Голосі України».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: