У Меркель розповіли про дзвінок Путіну через конфлікт на Азові

Читать на русском
Путін стверджує, що українські судна навмисно проігнорували правила мирного проходу в територіальному морі РФ. І закликає Берлін вплинути на Київ.

Президент РФ Володимир Путін висловив надію, що Берлін здійснить вплив на українську владу, щоб утримати її від подальших непродуманих кроків.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час розмови з канцлером Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба німецького уряду.

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світіВоєнний стан в Україні можуть запроваджувати з 28 листопада. В яких країнах його ще запроваджували, розбиралося Слово і Діло.

«У центрі розмови був інцидент у Керченській протоці. Канцлер підкреслила необхідність деескалації та діалогу. Сторони обговорювали варіант аналізу інциденту за участю російських та українських фахівців прикордонної служби. Вони погодилися залишатися в тісному контакті», – розповіли в Меркель.

У президента РФ зазначили, що він «дав оцінку провокаційним діям української сторони, грубому порушенню норм міжнародного права її військовими кораблями».

Путін стверджує, що українські судна «навмисно проігнорували правила мирного проходу в територіальному морі Російської Федерації».

Також зазначено, що представники російської прикордонної служби «будуть готові дати додаткові пояснення про те, як розвивалися згадані події в районі Керченської протоки».

Навіщо Путін пішов на ескалацію в Азовському морі?ВРУ збереться на позачергове засідання, щоб розглянути питання запровадження воєнного стану в країні. Ситуацію обговорили з експертами.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала закон про введення воєнного стану в Україні. «За» проголосували 276 народних депутатів, при 226 необхідних.

Закон набуде чинності вранці 28 листопада, його дія триватиме 30 днів. Права та свободи громадян можуть бути обмежені лише за наземної агресії.

Такі дії стали відповіддю України на події 25 листопада поблизу Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі ВМС України. Росіяни поранили 6 українських військовослужбовців і захопили 3 кораблі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: