НАЗК виявило брехню в декларації директора ДБР Труби

Читать на русском
Прокуратура міста Києва заявила про недостовірні відомості у декларації очільника ДБР Романа Труби за 2017 рік.

НАЗК розпочне повну перевірку декларацій, зокрема поданої директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою.

Як пише «Слово і Діло», рішення про це, а також про результати та продовження таких перевірок ухвалені під час засідання Національного агентства, передає прес-служба відомства.

До НАЗК надійшов лист від прокуратури міста Києва щодо зазначення недостовірних відомостей у декларації за 2017 рік, поданій Трубою Романом Михайловичем, директором Державного бюро розслідувань, який є особою, що займає відповідальне та особливо відповідальне становище.

«Таким чином, зазначена декларація підлягає повній перевірці», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, Національне агентство розпочне повну перевірку декларації за 2017 рік, поданої Михайлом Новіковим, завідувачем сектору контролю за обігом марок акцизного податку Головного управління ДФС у Вінницькій області. Також ухвалили рішення про повну перевірку декларації за 2016 рік, поданої Михайлом Думіхом, тимчасовим виконувачем обов’язки директора Державного підприємства «Санаторій «Збруч».

«Рішення про результати перевірок ухвалені щодо е-декларацій, які були подані Юрієм Новосадом, начальником управління нагляду в кримінальному провадженні прокуратури Волинської області, за 2015 рік (виправлена) та за 2016 рік», – додали у відомстві.

Крім того, як зазначається, продовжений термін повної перевірки е-декларацій, які були подані Геннадієм Молібогою, суддею Дружківського міського суду Донецької області, за 2015 рік (виправленої), а також за 2016 та 2017 роки на додаткові 30 календарних днів.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами планової перевірки дотримання вимог ЗУ «Про запобігання корупції» внесло припис голові Держаудитслужби Лідії Гавриловій.

Окрім того, НАЗК направило до суду 9 протоколів про адміністративні правопорушення, серед яких протокол щодо судді Верховного суду України за результатами перевірки поданої ним декларації за 2015 рік.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації Новинського й скерувало висновок до НАБУ.

Також НАЗК внесло приписи міністру енергетики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: