Порошенко поговорить з генсеком НАТО та лідерами держав

Читать на русском
Порошенко у понеділок проведе консультації з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом і лідерами інших держав через конфлікт у Керченській протоці.

У понеділок, 26 листопада, президент Петро Порошенко проведе консультації з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом і лідерами інших держав щодо агресії Росії в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у ніч на понеділок на засіданні РНБО.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

«Завтра зранку (26 листопада - ред.) я запросив переговори з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. Ці переговори будуть проведені, це підтверджено. В тому числі, завтра відбудуться відповідні консультації з лідерами інших держав», - сказав Порошенко.

Він також звернувся до партнерів по Будапештському меморандуму та до світової спільноти з проханням об'єднати зусилля для захисту України.

«Ми звертаємося до наших країн-партнерів по Будапештському меморандуму, які брали на себе зобов'язання забезпечити захист територіальної цілісності й незалежності нашої держави. Ми звертаємося до країн Європейського Союзу, в тому числі до учасників «нормандського формату» як представників Євросоюзу, для того, щоб ми скоординували наші ефективні дії, які б забезпечили захист України. І звертаємося до всієї проукраїнської світової коаліції – ми маємо об'єднати зусилля», - підкреслив президент.

Нагадаємо, військово-морські сили ЗСУ повідомили, що в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

В результаті, за даними ВМС, росіянами було захоплено три кораблі й поранено 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що загалом на українських суднах перебували 23 особи, доля моряків з кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує пропозицію Воєнного комітету щодо запровадження воєнного стану через напад на українські кораблі біля Керченської протоки.

Також голова Верховної Ради Андрій Парубій скликає позачергове засідання парламенту..

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: