Порошенко звернувся до Росії з жорсткою вимогою

Читать на русском
Президент закликає Росію звільнити затриманих біля Керченської протоки українських моряків та кораблі.

Президент Петро Порошенко в понеділок, 26 листопада, звернувся до керівництва Російської Федерації з вимогою звільнити українських моряків і кораблі, затримані в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба голови держави.

З'явилося відео із захопленими катерами в КерчіПошкоджені катер Бердянськ і рейдовий буксир Яни Капу відбуксирували в район Генмолу. Мбак Нікополь дійшов своїм ходом.

«Я звертаюся до керівництва Російської Федерації з вимогою негайно звільнити українських військовослужбовців, які в порушення міжнародного права, грубо були затримані і доля яких невідома», - підкреслив президент.

«Ми вимагаємо терміново їх передати українській стороні разом з кораблями і терміново зробити деескалацію ситуації, що склалася в Азовському морі - як перший крок, і деескалацію за іншими напрямками», - підкреслив Порошенко.

Голова держави зазначив, що очікує швидкої реакції на його звернення.

Нагадаємо, в ніч на 26 листопада, пройшло екстрене засідання РНБО за участю Порошенко, яке ухвалило рішення рекомендувати Верховній Раді запровадити воєнний стан.

Раніше повідомлялося, що увечері 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті нападу було поранено шістьох українських військовослужбовців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: