Україна і Словаччина мають намір протидіяти «Північному потоку-2»

Читать на русском
Президент України заявив, що Україна і Словаччина координуватимуть зусилля щодо недопущення його будівництва.

Президент Словаччини Андрій Кіска засудив проект газопроводу «Північний потік-2», назвавши його політичним проектом. Україна і Словаччина об'єднають зусилля щодо недопущення його будівництва.

Про це він заявив на прес-конференції з президентом України Петром Порошенко в Києві, пише Слово і Діло

За словами лідера Словаччини, в політичному аспекті проекту немає сумнівів.

«Словаччина завжди відзначала, що це – політичний, а не економічний проект. Якщо хтось постійно повторює, що це бізнес-проект, то можете бути впевнені: це політичний проект», -сказав Кіска.

Своєю чергою, президент України заявив, що Україна і Словаччина координуватимуть зусилля щодо недопущення його будівництва.

«Ми провели переговори з координації наших зусиль щодо недопущення будівництва абсолютно політично мотивованого російського проекту «Північний потік-2». І констатуємо, що ми маємо абсолютно спільну позицію щодо цього проекту, і надалі ми маємо тверді наміри координувати свої дії», - сказав Петро Порошенко.

«Північний потік-2»: хто за будівництво газопроводу та які ризики для УкраїниГазопровід Північний потік-2 планують запустити в 2019 році. Проти його будівництва України та США, на іншому боці – Росія та Німеччина.

Раніше, Петро Порошенко і міністр енергетики США Рік Перрі обговорили питання українсько-американського стратегічного енергетичного діалогу та протидію проекту «Північний потік-2».

Як повідомлялося, в США хочуть домогтися зупинки будівництва «Північного потоку-2».

Детальніше про проект «Північний потік-2» і його прихильників - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: