Порошенко та Перрі обговорили протидію «Північному потоку-2»

Читать на русском
Президент відзначив успішну реалізацію низки спільних українсько-американських проектів в ядерній енергетиці.

Президент України Петро Порошенко і міністр енергетики США Рік Перрі обговорили питання українсько-американського стратегічного енергетичного діалогу та протидію проекту Північний потік-2.

Як повідомляє адміністрація глави української держави, сторони обговорили питання співробітництва США з Україною в галузі енергетики, пише «Слово і Діло».

США вимагають від Європи відмовитися від «Північного потоку-2»Для союзників США в Європі є неприйнятною підтримка будівництва газопроводу Північний потік-2, так як це посилює їх залежність від Росії.

«Президент відзначив успішну реалізацію низки спільних українсько-американських проектів в ядерній енергетиці, а також постачання американського вугілля в Україну. Глава держави підтвердив зацікавленість в залученні в нашу країну сучасних американських технологій і передового досвіду для ефективної розробки наявних запасів нафти й газу», - йдеться в повідомленні.

Також було наголошено на необхідності подальшої протидії проекту Північний потік-2, а також диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, зокрема шляхом розширення можливостей для постачання скрапленого газу зі США.

Раніше суд у Швейцарії ухвалив рішення заборонити компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати на адресу російського Газпрому.

Також повідомлялося, що Україна і США домовилися про безпеку на АЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: