Напад на Михайлика: Одеський суд випустив із СІЗО підозрюваного

Читать на русском
Київський районний суд Одеси відпустив одного з підозрюваних у замаху на місцевого активіста Олега Михайлика Торніке Герасіна (Нагладзе) під цілодобовий домашній арешт.

Київський районний суд Одеси відпустив одного з підозрюваних у замаху на місцевого активіста Олега Михайлика Торніке Герасіна (Нагладзе) під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє Радіо Свобода, пише «Слово і Діло».

Напади на активістів в Україні в 2017-2018 рокахСлово і Діло сьогодні згадує найгучніші напади на активістів в Україні за минулий і цей рік.

Рішення було прийнято під час розгляду клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу. Відзначається, що Герасин інвалід 1-ї групи. Він відсидів у СІЗО два місяці, протягом яких і сам ув'язнений, і його родичі, і його захисник наполягали на неможливості утримання людини з інвалідністю в умовах одеського слідчого ізолятора.

Також про погані умови перебування в СІЗО інваліда заявив консул Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі, якого викликали до суду в якості свідка. Двох інших підозрюваних Манучара Варшанідзе і Лаші Герасіна залишили під вартою 21 листопада 2018 року.

Під час засідання стало відомо, що кримінальне провадження про замах на Олега Михайлика об'єднали з іншою провадженням - про хуліганство в Одесі із застосуванням зброї влітку 2018 року. Може йтися про конфлікт із громадською організацією Лівий берег, так як слідчі заявили про причетність підозрюваних у нападі на Михайлика до цієї справи. Відзначається, що пістолет, який знайшли в квартирі одного з них під час обшуку, за даними правоохоронців використовувався саме в червні 2018 року.

Також Торніке Герасіна звинувачують у виготовленні і використанні фальшивих документів.

Нагадаємо, що 25 вересня правоохоронці затримали трьох громадян Грузії за підозрою в причетності до нападу на одеського активіста Олега Михайлика.

Раніше повідомлялося, що поліція розглядає три основні версії нападу на Михайлика. Раніше розглядався п'ять версій нападу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: