Напад на Михайлика: поліція виключила дві версії з п'яти

Читать на русском
Наразі поліція розглядає три основні версії нападу на одеського активіста Олега Михайлика. Раніше розглядалось п'ять версій нападу.

Наразі поліція розглядає три основні версії нападу на одеського активіста Олега Михайлика. Раніше розглядалось п'ять версій нападу.

Як пише «Слово і Діло», про це у коментарі «Громадському» повідомив керівник поліції Одещини Дмитро Головін.

Головін заявив, що у поліції є три версії нападу: громадська діяльність Михайлика, діяльність Михайлика у зв'язку з будівництвом ЖК «Золотий берег», конфлікт підприємців та влади довкола права на земельну ділянку одного з ринків Одеси.

«Наразі ми відпрацьовуємо саме ці три версії», - додав він.

Головін підтвердив, що за активістом дійсно велось стеження, але подробиць не повідомив.

Керівник поліції Одеської області не виключає, що до замаху може бути причетний один із трьох підозрюваних - Торніке Нагладзе (Герасін), який нібито має першу групу інвалідності.

«Це він зараз на візку. За нашою інформацією, він та ще двоє підозрюваних були причетні до низки кримінальних злочинів, яких саме - поки сказати не можу. Але навіть те, що він на візку не заважало йому діяти за спільним умислом з іншими підозрюваними», - розповів Головін.

Поліція також не виключає ймовірність здійснення підозрюваними у нападі на активіста серійних злочинів, зокрема, причетності «до нападів на інших активістів, або роботу на спільних замовників».

«Апеляційні скарги підозрюваних у нападі на Михайлика суд розглядатиме 8 жовтня, наразі ж вони відмовляються свідчити і не співпрацюють зі слідством», - повідомив Головін.

Ввечері 22 вересня в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика – громадського активіста, лідера одеського осередку партії «Сила Людей».

Він отримав тяжке поранення.

25 вересня одеські правоохоронці затримали трьох громадян Грузії підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика.

Місцеве видання Думська писало, що затримані - професійні «барсетники», а один із підозрюваних (Герасін) мав стати «злодієм в законі».

27 вересня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному у нападі на одеського активіста Олега Михайлика.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: