Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій Кіт

Читать на русском
Андрій Кіт за чотири роки зміг виконати лише дві обіцянки. Більшість його запевнень залишаються в процесі.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Андрій Кіт (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Кіт був обраний до Верховної Ради восени 2014 року за виборчим округом №126 (Львівська область). За час своєї каденції він дав 17 обіцянок, 2 з яких виконав (12%), а 3 – провалив.

Андрій КітНародний депутат України
Кіт пообіцяв домогтись встановлення публічного контролю за призначенням та діяльністю суддівСказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Народний депутат не виконав дві програмні обіцянки. Він не проголосував за проект Виборчого кодексу, хоча обіцяв домагатись обрання парламенту за відкритими партійними списками. Також він був відсутній на голосуванні за закон про громадське телебачення, але в програмі обіцяв домагатися його створення.

Крім того, Кіт провалив обіцянку домогтися відрахування частини екологічного податку до місцевих бюджетів. Наприкінці 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо цільового спрямування екологічного податку», який передбачає відновлення дії окремих норм бюджетного законодавства щодо забезпечення спрямування надходжень від екологічного податку. Але нардеп не підтримав цей документ.

У процесі виконання в нього залишаються 12 запевнень. Зокрема, Кіт обіцяв, що доб'ється проведення капітального й поточного ремонту комунальних доріг. У квітні депутат надіслав прем'єр-міністру Володимиру Гройсману запит щодо будівництва автомобільної дороги між селом Волосянка Львівської області та селом Пилипець у Закарпатській області. Щоб дізнатися докладніше, як нардеп справляється з цією обіцянкою, ми надіслали йому запит, на який він ще не відповів.

Андрій КітНародний депутат України
Кіт пообіцяв домогтись повного перезавантаження владиСказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Також Кіт обіцяв у своїй програмі домогтися перекриття офшорів. У 2016 році Рада намагалася створити тимчасову слідчу комісію з розслідування інформації про використання президентом та іншими вищими посадовими особами офшорних компаній. Але постанова була відхилена й знята з розгляду. Сам Кіт не голосував за нього.

Залишається нереалізованою обіцянка парламентаря домогтися скорочення кількості податків. У Раді він підтримав законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)», який передбачає скорочення кількості податків і зборів із 22 до 9. Голосував за законопроекти «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні)».

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: