Андрій Кіт провалив обіцянку домагатися обрання парламенту за відкритими партійними списками

Читать на русском
Мажоритарник Андрій Кіт провалив передвиборчу обіцянку домагатися обрання парламенту за відкритими партійними списками.
Андрей КитСлово и Дело

На парламентських виборах 2014 року кандидат у народні депутати України за одномандатним виборчим округом №126 Андрій Кіт у своїй програмі пообіцяв домагатися обрання парламенту за відкритими партійними списками.

«Щоб влада була прозорою, слід створити дієві механізми громадського, правового та політичного контролю. Надати громадянам отримувати вичерпну інформацію про рішення державних органів, про діяльність кожного чиновника, його статки й доходи. Провести зміни в політичній системі: обрання парламенту за відкритими списками», – записано в передвиборчій програмі Кіта.

19 жовтня 2017 року Верховна Рада намагалася ухвалити законопроекти щодо реформування виборчої системи. Зокрема, це проекти законів «Про вибори народних депутатів України» авторства Юрія Мірошніченка, «Про вибори народних депутатів України» від депутатів із фракції «Батьківщини» та «Про вибори народних депутатів України», який розробила група авторів на чолі з Віктором Чумаком. Останні два проекти запроваджують систему виборів за відкритими списками. Однак ці законодавчі ініціативи не отримали достатньої підтримки в стінах парламенту. Народний депутат Андрій Кіт жодного разу не голосував за ці законопроекти.

Андрій КітНародний депутат України

7 листопада 2017 року парламент ухвалив за основу проект Виборчого кодексу України, авторства Андрія Парубія, Леоніда Ємця, Олександра Черненка. Проектом кодексу передбачається зміна виборчого законодавства України. Зокрема, проектом пропонується запровадити механізм обрання народних депутатів до Верховної Ради за системою відкритих пропорційних списків. Нардеп Кіт цього разу утримався. Таким чином, він провалив свою передвиборчу обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Андрій Кіт дав 18 обіцянок, з яких 2 виконав, а 4 – провалив.

Що обіцяли депутати-мажоритарники Львівскої області щодо місцевого самоврядування, читайте в нашому матеріалі.

Також «Слово і Діло» писало, хто з депутатів відстоює інтереси сільгоспвиробників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: