Косово запровадило 100-відсоткові мита на імпорт товарів із Сербії та Боснії

Читать на русском
Уряд невизнаного Косова оголосив про запровадження 100-відсоткового тарифу на імпорт всіх товарів з Сербії та Боснії і Герцеговини.

Уряд невизнаного Косова оголосив про запровадження 100-відсоткового тарифу на імпорт всіх товарів з Сербії та Боснії і Герцеговини.

Як передає AP, тарифи набувають чинності негайно, вони не будуть застосовуватися до товарів міжнародних брендів, які виробляються в сусідніх країнах, пише «Слово і Діло».

Уряд Косово ухвалив рішення про формування арміїПрезидент Косово Хашим Тачі сказав, що не знав про цю ініціативу уряду і зазначив, що нині не час для цього.

Рішення невизнаного Косова може бути відповіддю на «агресивну позицію» Сербії на міжнародній арені. Раніше міністр закордонних справ Енвер Ходжай заявив, що Сербія розгорнула «агресивну кампанію проти Косова». Напередодні Інтерпол відхилив прохання Косова про членство, за його твердженням, через дії Сербії.

Раніше в цьому місяці в Косові ввели 10-відсоткове мито на товари з Сербії та Боснії і Герцеговини. Обидві країни не визнають незалежність Косова.

Незважаючи на загострення напруженості між Сербією і Косовом, імпорт товарів до Косова з Сербії складає в $460 млн на рік, тоді як експорт Косова до Сербії значно нижчий.

Косово проголосило незалежність в 2008 році. Її визнали більшість країн світу, зокрема США і країни Європейського Союзу. Україна незалежність Косова не визнала. Сербія категорично відмовляється визнати незалежність Косова.

Згідно з сербською конституцією, територія Республіки Косово є частиною Республіки Сербія і входить до її складу як Автономний край Косово і Метохія. Однак фактично Косово владою Сербії не контролюється.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: