Ердоган звинуватив Косово в причетності до держперевороту

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив з обвинуваченнями на адресу прем'єр-міністра самопроголошеної республіки Косово Рамуша Харадіная.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив з обвинуваченнями на адресу прем'єр-міністра самопроголошеної республіки Косово Рамуша Харадіная.

За його словами, чиновник має відношення до підтримки опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, так як відправив у відставку главу МВС Флямура Сефая і директора Косівського розвідувального агентства Дрітона Гаши, пише «Слово і Діло».

Ердоган заявив про нову спробу держперевороту в ТуреччиніСудовий процес над заступником директора турецького Halkbank Мехметом Хаканом Атіллою в США є новою спробою державного перевороту.

Вони «завинили» в тому, що санкціонували арешт шести співробітників косовського коледжу «Мехмет Акіф» за підозрою в тому, що вони є членами організації Ґюлена (FETO).

Виступаючи в Стамбулі, Ердоган заявив, що косовський прем'єр виконував чиєсь політичне «замовлення», так як до цього не був помічений в підтримці учасників заколоту в Туреччині.

«Засмучує те, що у відповідь на дії турецьких розвідників прем'єр Косово зняв з посади голову МВС і служби розвідки країни. Чиє замовлення виконав тим самим голова уряду Косово? З яких це пір він став захищати осіб, причетних до спроби перевороту в Туреччині? .. Впевнений, що наші брати в Косово не підтримають політику подібного прем'єра. Посібники Ґюлена відповідатимуть за свої дії», - заявив Ердоган, якого цитує агентство Anadolu.

За словами турецького президента, Анкара сприймає Косово в якості братської країни, а Приштина покриває осіб, які організували спробу перевороту в Туреччині, яка була припинена в ніч на 16 липня 2016 року.

Раніше парламент Косово таки затвердив кордон з Чорногорією після чотирьох розпилень сльозогінного газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: