У Косово проходять дострокові парламентські вибори

Читать на русском
У неділю, 11 червня, в Косово проходять дострокові парламентські вибори, в голосуванні візьмуть участь близько 1,8 мільйона виборців.

У неділю, 11 червня, в Косово проходять дострокові парламентські вибори, в голосуванні візьмуть участь близько 1,8 мільйона виборців.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Виборчу кампанію проводять 19 партій.

Це голосування є третім з 2008 року, коли Косово в односторонньому порядку проголосило незалежність від Сербії. Воно проходить на рік раніше запланованого терміну.

У травні президент невизнаного Косово Хашим Тачі підписав указ про розпуск парламенту після голосування за вотум недовіри уряду.

За недовіру уряду Іси Мустафи проголосували 78 з 120 депутатів, поклавши край коаліції Демократичної ліги Косово, лідером якої є Мустафа, і Демократичної партії президента Хашима Тачі.

Франція вирішила залишити екс-прем'єра Косово під вартоюКолишній прем'єр-міністр Косово Рамуш Харадінай поки ще перебуватиме під вартою у Франції.

Проблеми в коаліції почалися через розбіжності між двома партіями. Недовіру уряду на голосування винесла опозиція, але це підтримали і представники Демократичної партії.

Косово проголосило незалежність в 2008 році. Її визнали 114 країн світу, зокрема США і країни Європейського Союзу. Україна незалежність Косова не визнала. Сербія категорично відмовляється визнати незалежність Косово.

Нагадаємо, парламент Косово відправив уряд у відставку.

Раніше повідомлялося, що Сербія і Косово продовжать переговори про нормалізацію відносин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: