Назвали ймовірну причину катастрофи Су-27

Читать на русском
Під час розслідування катастрофи літака Су-27 під час міжнародних навчань в Україні розглядається версія помилки пілота.

Комісія, що займається розслідуванням катастрофи літака Су-27 під час міжнародних навчань в Україні, не відкидає помилки пілота.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 22 листопада, повідомляє з посиланням на джерело в Міноборони УНН.

Військова прокуратура почала розслідування катастрофи Су-27Військова прокуратура Центрального регіону розпочала розслідування падіння винищувача Су-27 у Вінницькій області.

Згідно з правилами розслідування авіаційних подій та інцидентів, на сьогодні розслідування авіаційної катастрофи з повітряним судном Су-27 здійснює комісія Головної інспекції Міністерства оборони, пояснив співрозмовник агентства.

«Зараз вивчаються дані бортових самописців і записи розмов пілотів із наземними службами. Щодо кваліфікації пілота, вона не викликає жодних сумнівів – у нього тисячі годин у повітрі, проте є один нюанс – найбільшу частину своїх льотних годин він налітав на літаку МіГ, а Су-27 значно важча машина. Тому комісія не може відкидати помилки пілота. Хоча остаточних висновків ще немає», – повідомило джерело в Міноборони.

Як очікується, комісія має закінчити свою роботу 20-25 грудня.

Нагадаємо, навчально-бойовий літак Су-27, в кабіні якого перебували український пілот Іван Петренко та американський льотчик Сет Неринг, розбився під час ознайомчого польоту в рамках навчань «Чисте небо-2018» на території Вінницької області. В результаті падіння літака обидва пілоти загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: