Суд залишив Савченко під арештом

Читать на русском
Суд залишив чинним рішення Шевченківського райсуду Києва про продовження до 23 грудня терміну арешту народного депутата Надії Савченко.

Київський апеляційний суд залишив чинним рішення Шевченківського районного суду Києва про продовження до 23 грудня терміну арешту народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів адвокат Олександр Шадрін, інформує «Інтерфакс-Україна».

Із героїнь у злочинниці: чому справа Савченко ризикована для владиГПУ переконує, що має докази проти Надії Савченко, й звинувачує її в підготовці держперевороту. Сама нардеп говорить, що АП давно планувала її ліквідацію. Оцінку ситуації дали експерти.

Як відомо, Савченко та її адвокати знайомляться з матеріалами так званої справи Савченко-Рубана, розслідування якої було завершене 1 серпня.

25 вересня Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження для них термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 25 календарними днями.

Адвокат керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана Валентин Рибін уже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідству.

Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року.

22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка й надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Також стало відомо, що Надія Савченко готова стати президентом України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: