Савченко розповіла, яка операція їй потрібна

Читать на русском
Народний депутат Надія Савченко, яку утримують у СІЗО через підозру в підготовці терактів, заявила, що потребує двох операцій.

Народний депутат Надія Савченко, яку утримують у СІЗО через підозру в підготовці терактів, заявила, що потребує двох операцій.

Як пише «Слово і Діло», про це вона сказала під час судового засідання у вівторок, 23 жовтня.

Довічний термін для Савченко та Рубана: наскільки це можливо?Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу заявив, що за підготовку терактів в Україні Савченко та Рубану загрожує довічний термін. При цьому немає підстав надавати жодного статусу Медведчуку. Оцінили ситуацію експерти

«Мені дійсно потрібні дві операції, це стара травма, це з армії, в коліні … Одна на меніску, одна через порив хрестовидної зв'язки», – заявила Савченко.

Нардеп стверджує, що через брак рухів у СІЗО в неї почалося запалення. За словами Савченко, лікарі не радять ій оперуватися в ізоляторі, оскільки реабілітаційний період буде від 6 до 9 місяців. Наразі лікарі порадили їй займатися на тренажерах.

Нагадаємо, у вівторок, 23 жовтня, суд має розглянути клопотання прокуратури про продовження терміну тримання Савченко під вартою, однак до суду не з’явилися кілька адвокатів депутата, через що вона попросила відкласти засідання.Її клопотання суд розгляне о 15 годині 23 жовтня.

Раніше Савченко вже заявляла про операцію, однак не назвала її ймовірну причину.

Як відомо, Савченко та переговорнику Рубану інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв із неї недоторканність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: