Окупанти Криму списали борг перед Нацбанком – ЗМІ

Читать на русском
Влада Криму списала понад 130 млн грн державного зовнішнього боргу Криму за облігаціями, випущеними в 2011 році, перед Національним банком України (НБУ).

Влада Криму списала понад 130 млн грн «державного зовнішнього боргу Криму» за облігаціями, випущеними в 2011 році, перед Національним банком України (НБУ).

Відповідне рішення ухвалили 19 листопада на засіданні кримського уряду, передають «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла після приходу до влади повернути Україні КримСказано 15 червня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Як повідомляється на сайті російського Мінфіну Криму, проект щодо списання боргових зобов'язань у розмірі 505,4 млн рублів представила голова кримського міністерства Ірина Ківік.

«Цей борг у нас утворився за облігаціями внутрішньої місцевої позики Верховної Ради Автономної Республіки Крим загальною номінальною вартістю 133 мільйони гривень кількістю 133 тисячі штук, випущених у 2011 році», – заявила вона.

За словами кримського міністра фінансів, виплати можна було отримати до 1 серпня 2018 року, звернувшись із письмовою заявою про погашення облігацій, проте «заяв від власників облігацій не надходило».

Також вона зазначила, що згідно з кримським законом про бюджет, «боргове зобов'язання за облігаціями, що не пред'явлені до погашення, вважається повністю погашеним».

Раніше повідомлялося, що окупанти в Криму почали продаж компанії Ахметова.

Нагадаємо, окупанти відкрили Кримський міст для легкових авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: