Окупанти відкрили Кримський міст для легкових авто

Читать на русском
РФ відкрила рух легкових автомобілів по автодорожній частині Кримського мосту з анексованого Криму в сусідню Росію.

У середу, 18 травня, відкрито рух легкових автомобілів по автодорожній частині Кримського мосту з анексованого Криму в сусідню Росію.

Рівно о 05:30 за московським часом машини поїхали з боку Краснодарського краю Росії, пишуть російські ЗМІ, передає «Слово і Діло».

В ЄС засудили будівництво Керченського мостуЗбудувавши Керченський міст, Росія ще раз порушила суверенітет і територіальну цілісність України.

Автодорожню частина мосту, який з'єднав Крим з РФ, планували відкрити в грудні цього року, «але добудували на півроку раніше встановленого терміну».

9 травня замовник будівництва - управління федеральних автомобільних доріг «Тамань» - прийняв у компанії-генпідрядника «Стройгазмонтаж» автодорожню частину мосту.

Урочиста церемонія його відкриття пройшла у вівторок, 15 травня, за участю президента РФ Володимира Путіна.

У свою чергу президент України Петро Порошенко заявив, що будівництво Керченського мосту є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля.

МЗС України висловило протест у зв’язку із відкриттям мосту через Керченську протоку та наголосило на протиправності його будівництва Росією без згоди України.

Також у США відреагували на часткове відкриття Керченського моста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: