ФСБ провела обшуки у Свідків Єгови в Криму

Читать на русском
Співробітники ФСБ в анексованому Криму провели обшуки в членів забороненої в Росії організації Свідки Єгови.

Співробітники ФСБ в анексованому Криму провели обшуки в членів забороненої в Росії організації «Свідки Єгови».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс» у п'ятницю, 16 листопада, з посиланням на сюжет телеканалу «Россия 24».

ФСБ затримала кримськотатарську активісткуСиловики відвели Ленору Дюльбер в кімнату для бесід на контрольному пункті. Більше інформації про неї на цей момент немає.

Зазначається, що слідчі дії проходили в місті Джанкої. Порушена кримінальна справа за екстремістською статтею.

Своєю чергою телеканал «Таврида» – кримська філія ВГТРК – повідомив, що обшуки відбулися за трьома десятками адрес у людей, яких називають «адептами секти».

«За даними джерела, всі ці люди, можливо, якось пов'язані з українськими спецслужбами, координувалися вони з харківського центру Свідків Єгови. Відомо, що обшуки проводяться за 30 адресами в Джанкої. Це така масштабна облава», – йдеться в репортажі каналу.

При цьому були показані лише двоє затриманих, серед них – «голова осередку».

«За словами працівників ФСБ, у нього знайшли екстремістську літературу, різні довідники з психології, а також вербування. Порушена кримінальна справа за статтею «Екстремізм», – стверджується в повідомленні.

Нагадаємо, в квітні 2017 року Верховний суд Росії визнав Свідків Єгови екстремістською організацією й заборонив її діяльність на території країни.

Напередодні повідомлялося, що працівники ФСБ затримали на в'їзді до Криму чотирьох активістів, серед яких був заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль. Незабаром їх відпустили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: