Комітет Генасамблеї ООН ухвалив нову резолюцію щодо Криму

Читать на русском
Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН прийняв оновлений проект резолюції щодо ситуації з правами людини в Криму.

Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН прийняв оновлений проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна».

Як пише «Слово і Діло», засідання Третього комітету транслювалося на офіційному каналі ООН в Youtube.

Пізніше президент України Петро Порошенко написав у Тwitter, що «незважаючи на шалений опір Росії, Третій комітет ООН прийняв новий проект резолюції, що засуджує кричущі порушення прав людини, вчинені Росією, окупуючою державою, в Українському Криму».

Після голосування в Третьому комітеті проект буде спрямований на розгляд Генеральної асамблеї ООН, де голосування очікується в грудні цього року.

Зокрема, у резолюції йдеться, що з 2014 року російська влада застосовує тортури, вибиваючи неправдиві свідчення у політично мотивованих справах, а також здійснює незаконні затримання та арешти громадян України.

У документі міститься вимога до міжнародних організацій та спеціалізованих установ ООН позначати в офіційних документах український півострів лише як «Автономна Республіка Крим та місто Севастополь (Україна), які є тимчасово окупованими Російською Федерацією».

Минулого року Генеральна асамблея ООН схвалила резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)».

Раніше в Сенаті США представили проект резолюції щодо Криму.

Перед цим повідомлялося, що в ПАРЄ підтримали резолюцію про порушення прав людини в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: