У Києві оголосили про підозру екс-голові студентського самоврядування

Читать на русском
За даними прокуратури, в 2013-2016 роках голова студентського самоврядування, у якого було право першого підпису на фінансових документах, подавав до банку заяви про видачу коштів для відряджень студентів за кордон.

Прокуратура Києва оголосила про підозру екс-голові Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Українська асоціація студентського самоврядування», який привласнив майже 2 мільйони гривень.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури столиці в понеділок, 19 листопада, пише «Слово і Діло».

За даними прокуратури, в 2013-2016 роках голова студентського самоврядування, в якого було право першого підпису на фінансових документах, подавав до банку заяви про видачу коштів для відряджень студентів за кордон. На цій підставі він отримав понад 830 тисяч гривень. Допитані під час слідства студенти розповіли, що у відрядження не їздили й зазначені заходи взагалі не проводилися.

Також зазначений хлопець подавав платіжні доручення до банку, на підставі яких із поточних рахунків організації на його власний картковий рахунок було перераховано понад 1,2 мільйона гривень.

Дії правопорушника кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. До суду надіслали клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Раніше в Херсонській області керівника держінспекції затримали на хабарі.

Також нагадаємо, СБУ спіймала на хабарі керівника львівського університету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: