Призначення субсидій: Рева закликав громадян, які працюють за кордоном, вказувати доходи

Читать на русском
Міністр соціальної політики України Андрій Рева констатує необхідність при призначенні субсидій декларування доходів тих українських громадян, які працюють в інших країнах.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева констатує необхідність при призначенні субсидій декларування доходів тих українських громадян, які працюють в інших країнах.

Про це Рева заявив у понеділок, 19 листопада, пише «Слово і Діло».

«Пропозиція про необхідність декларування доходів викликана питанням розрахунку розміру субсидій, а не з метою їх оподаткування. Інакше працівники отримують подвійну преференцію порівняно з іншими громадянами. Річ у тім, що всі охочі отримати субсидію мають декларувати всі свої доходи: як ті, що вони отримують в Україні, так і ті, які надходять з-за кордону», – сказав Рева.

Міністр зазначив, що про оподаткування в результаті декларування доходів, отриманих із-за кордону, йтися не може, оскільки всі податки з цих доходів були сплачені в державі перебування, а їх оподаткування в Україні було б подвійним оподаткуванням.

Субсидії «живими» грошима: чи відбудеться монетизація в 2019 році?Прем'єр-міністр Володимир Гройсман планує почати монетизацію житлових субсидій 1 січня 2019 року. Про систему виплат поговорили з експертами

«Коли громадянин звертається за субсидією, він зобов'язаний вказати свої доходи, оскільки ці кошти він витрачає на власне споживання. Але якщо він не бажає це робити, то немає жолних проблем, але тоді не потрібно звертатися за субсидією», – підкреслив Рева.

Раніше міністр розповів, скільки українців отримують соціальну допомогу.

Також нагадаємо, уряд оприлюднив графік монетизації субсидій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: