З'ясувалося, чому в Києві платіжки за жовтень прийдуть без субсидій

Читать на русском
У Києві в платіжках за послуги ЖКГ, які отримають кияни в листопаді, не буде відображений розмір призначеної субсидії через некоректну роботу програмного забезпечення.

У Києві в платіжках за послуги ЖКГ, які отримають кияни в листопаді, не буде відображений розмір призначеної субсидії через некоректну роботу програмного забезпечення «Житлові субсидії».

Як пише «Слово і Діло», про це інформує прес-служба КМДА.

Виплата субсидій: чого чекати українцям та з чим будуть проблемиМеханізм повної монетизації субсидій запрацює з 1 січня 2019 року, говорять у Мінсоцполітики. Про ситуацію з виплатами більше знають експерти.

Як повідомляється, через некоректну роботу програмного забезпечення «Житлові субсидії» та в зв'язку з внесеними змінами до порядку призначення житлової субсидії, в платіжках за послуги ЖКГ, які отримають кияни в листопаді, не буде відображений розмір призначеної субсидії.

У відомстві зазначають, що після усунення недоліку в квитанціях буде відображена сума субсидії за два місяці – жовтень і листопад. Тобто громадянам, які за жовтень оплатять житлово-комунальні послуги в повному обсязі, буде проведений перерахунок з урахуванням суми субсидії.

«Якщо субсидія за жовтень склала 300 гривень, а за листопад – 350 гривень, то в наступній платіжці (за листопад) субсидія становитиме 350 гриень + 300 гривень = 650 гривень. Якщо з тих чи інших причин громадянин не зміг оплатити комунальні послуги за жовтень у повному обсязі, через що виникла заборгованість, це ніяк не вплине на подальше призначення субсидії», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що після повної монетизації «ані копійки з того, що людина заощадила, не буде списуватися до бюджету». За його словами, «все, що людина заощадила, вона матиме можливість зняти зі своєї картки, зі свого рахунку й використовувати так, як вважає за потрібне».

Раніше в Кабміні пообіцяли компенсації тим, хто не встиг вчасно оформити субсидії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: