Як платити за компослуги, якщо субсидію ще не нарахували

Читать на русском
Управління соцзахисту населення працює над оформленням субсидій, розглядаючи за тиждень понад 100 тисяч заяв. Але всім обіцяють перерахунок.

Якщо родині ще не нарахували субсидію, то їй варто сплатити обов’язковий платіж, вказаний у квитанціях за воду, світло та газ у вересні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє урядовий сайт Тeplo.gov.ua.

Виплата субсидій: чого чекати українцям та з чим будуть проблемиМеханізм повної монетизації субсидій запрацює з 1 січня 2019 року, говорять у Мінсоцполітики. Про ситуацію з виплатами більше знають експерти.

«На випадок відсутності в платіжці розміру допомоги субсидіантам рекомендовано сплачувати свій обов’язковий платіж», – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що наразі Управління соцзахисту населення працює над оформленням субсидій, розглядаючи в тиждень понад 100 тисяч заяв.

«Затримки в основному виникають через несвоєчасне подання місцевими органами інформації про склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи в місті», – пояснили в повідомленні.

Урядовий портал нагадує: якщо управління соцзахисту населення прийняло в сім’ї документи на оформлення субсидії, то знижку на сплату компослуг родині призначать із моменту оформлення заяви.

«Відповідно, буде здійснений перерахунок із місяця призначення житлової субсидії», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше з'ясувалося, чому в Києві платіжки за жовтень прийдуть без субсидій.

Також міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що після повної монетизації «ані копійки з того, що людина заощадила, не буде списуватися до бюджету». За його словами, «все, що людина заощадила, вона матиме можливість зняти зі своєї картки, зі свого рахунку й використовувати так, як вважає за потрібне».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: